OBDII port not working on 05 - Mod Motor Tech Forums

General Maintenance & Repairs Oil Changes | Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds

OBDII port not working on 05

Old 06-07-2006, 07:11 AM
  #1  
10 Second Club
Thread Starter
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Kansas City, KS
Posts: 2,894
Default OBDII port not working on 05

the OBDII port is not working on the mustang. any ideas what the problem could be? I don't see how it is related, but the AC seemed to stop working about the same time. it blows, just no cold air the car also seems way down on power.
383ss is offline  
Old 06-07-2006, 09:45 AM
  #2  
Harder Faster Stronger
 
Top Fuel Friday's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Louisville, Kentucky
Posts: 183
Default

Time to take it back to the dealership for that warranty work
Top Fuel Friday is offline  
Old 06-07-2006, 03:00 PM
  #3  
10 Second Club
Thread Starter
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Kansas City, KS
Posts: 2,894
Default

ya I know that is an option, but i would rather try to fix it myself if possible first. I don't really want to deal with their BS about having the car modified.

I was just looking for input on anything to look at.
383ss is offline  
Old 06-12-2006, 11:01 AM
  #4  
10 Second Club
Thread Starter
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Kansas City, KS
Posts: 2,894
Default

ok. I'm embarassed. I took it into the dealer to day. fuse #47 labeled Engine #1 was blown. it was causing the ac compressor not to kick on. why couldn't it be labeled ac?? of course I check all the fuses that looked like they were related

the power is back too. I bet it lost 50 hp with that fuse blown.

also, the OBDII was working. Adavnced Auto scanners apparently just can't read it.
383ss is offline  
Old 06-12-2006, 12:41 PM
  #5  
Corvette & Mustang Moderator
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2001
Location: Sugar Land, TX
Posts: 2,310
Default

Thanks for the info. I'll have to remember that if I ever have the same problem.
Larry is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
RaceLegal
Introductions & Greetings
0
09-03-2008 03:24 PM
'Trust'
General Maintenance & Repairs
1
09-13-2006 09:27 PM
oxfordgt
Nitrous Oxide
6
08-26-2006 12:16 PM
HYBRED
The Lounge
4
06-19-2006 01:06 AM
LS1 KLR
Nitrous Oxide
16
05-08-2006 02:03 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: OBDII port not working on 05


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.